BAGAN PINANG MEDAN JIHAD SETERUSNYA

pas_zulkefly-mohd-omar06

pas_zulkefly-mohd-omar06

3 Oktober 2009 – Proses penamaan calon menyaksikan satu lawan satu iaitu PAS yang diwakili oleh saudara Zulkefly Mohamad Omar, Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, melawan Tan Sri Mohd. Isa Samad, mantan Menteri Besar Negeri Sembilan. Pertembungan antara dua calon ini memiliki kelebihan dan kakurangan masing-masing, namun kekurangan tidak dapat dinafikan lebih berpihak kepada Tan Sri Isa Samad.

Kelebihan calon PAS ialah beliau berpendidikan, professional, berjawatan dalam organisasi, dan bersih daripada salah laku, namun kurang popular. Berbanding dengan calon UMNO, calonnya popular, namun terpalit di mukanya najis rasuah yang kronik serta terkenal dengan projek-projek terbengkalainya.

Segalanya terserah kepada kebijaksanaan para pengundi. Jika mahukan calon bersih, peduli dan profesional, PAS telah sediakannya. Seandainya para pengundi mahukan juga calon yang pernah berkubang dalam lumpur rasuah, UMNO telah sediakannya. Pilihlah mengikut citarasa anda kerana ia menggambarkan keperibadian anda sendiri…

Advertisements

About ustazyusni

Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: