Karnival Makan Durian

BAYAN LEPAS, 19 Jun (Hrkh) – PAS Cawangan Matahari Naik, Bayan Lepas mempelawa rakyat sekitar Parlimen Balik Pulau menyertai ‘Karnival Makan Durian’ yang bakal diadakan pada 28 Jun ini di Pantai Teluk Bayu, Sungai Batu, Bayan Lepas bermula jam 9.30 pagi sehingga 1.00 tengahari.

Pengerusi Publisiti program berkenaan, Zolkifli Lazim berkata, antara tujuan utama program ialah merakyatkan PAS serta tingkatkan perhubungan antara kaum di negeri ini selain mempereratkan tali siratul rahim sesama ahli cawangan.

Program itu dikenakan bayaran RM30.00 satu keluarga yang ingin merasai kenikmatan buah durian Balik Pulau yang segar.

“PAS Cawangan Matahari Naik akan adakan program Karnival Makan Durian dan kesempatan itu menjemput semua rakyat untuk bersama meraikanya. Selain menikmati buah durian yang segar rakyat juga dapat mengenali PAS secara dekat, ” tambahnya.

Langkah ini sambung Zolkifli, merupakan usaha terbaru cawangan untuk meningkatkan sokongan dan kepercayaan rakyat terhadap PAS yang hampir-hampir mengalahkan calon Barisan Nasional (BN) menerusi calon wanita tunggal, Cikgu Asnah Hashim.

Beliau yakin pada pilihan raya umum akan datang sokongan rakyat pada PAS akan meningkat setelah PAS berjaya melebarkan sayap Kelab Penyokong PAS ke tahap membanggakan.

“Sokongan rakyat makin meningkat pada Pakatan Rakyat. Itulah yang membuatkan Umno dan Barisan Nasional (BN) umpama cacing kepanasan sekarang ini, ” tegasnya. – mks. _

Advertisements

About ustazyusni

Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: